Konstgjorda blommor för allergiker

Konstgjorda blommor för allergiker kan behövas ibland då en del av oss inte tål äkta blommor. Konstgjord brudbukett är idag inga problem eftersom det finns jättefina brudbuketter i satin, tyg eller papper. Använder man konstgjorda blommor så får man växter som allergiker tål. 

Vilka blommor är värst?

Nu är det inte så att alla allergiker är allergiska mot alla blommor alltid. Dem växter som brukar ställa till med problem är primula, gerbera, syrener, liljenkonvalj, krysantemum, hyacinter, prästkragar,mimosa, björkris och nejlikor. Ringblomma är omtvistad. Vissa tål den andra inte. Pollen är en av de värsta bovarna och även doftrika blommor tenderar att ge allergiska reaktioner. Om det inte är ni själva som är allergiker men har någon som är bjuden på bröllopet som är känslig så fråga personen eller personerna i fråga vilka blommor eller andra växter som dem är känsliga mot. Vissa år tål man t ex björk bättre än andra år. Bättre att fråga än att stå med många frågeställningar. Fråga då också om dem tål alla parfymer.


Konstgjorda blommor för allergiker


Finns det några blommor som är bra för allergiker?

Allergiblommor eller blommor som allergiker tål bättre är rosor som numera finns i doftfria varianter annars är det blåklockor, prärieklocka, kärleksört, moderna rosor utan doft, lejongap,  asparagus, astible, aster, rävsvans,scabiosa, gentiana, veronica, orkide phalaenopsis, venussko och galaxyblad, strelitizia  papegojblomma som verkar till att fungera bäst. Fast fråga gärna personen ifråga en gång mer innan ni betalar dyra pengar för blommorna.Köpa allergifria blommor