Till Bröllop

Bröllop i Sverige

Bröllop i sommar eller ett vinterbröllop? Bröllop är en av livets milstolpar som är viktig. Vi kan tipsa dig om en hel del inför ditt bröllop. Till bröllop behöver man bröllopsfotograf, vigselringar, bröllopsdekorationer och en hårfrisörska som fixar bröllopsfrisyren. Vi hjälper dig att planera bröllopet och tipsar om många olika saker. Vi guidar dig fram i djunglen. Du kan även leta dig igenom vår meny och hitta tips till ett budgetbröllop, brudklänningar och massor av andra godsaker. Klänningar till bröllop behövs mer än till bruden och vi tipsar dig om var du hittar snygga klänningar. 


ANNONS

Harfarger.se

Gravyrförslag oerhört populära

Titta in på våra oerhört populära Gravyrförslag i vigselringar. Där finns uppslag till många fina och roliga gravyrer. 
Diskutera med andra vad dem skall ha som gravyr i vigselringen.

ANNONS
Bröllopspar från Bukowski Design säljs på Nalleriet.se
Bröllopspar


Bröllopslekar
Bröllopslekar piggar alltid upp en spänd bröllopsatmosfär. Många släktingar har aldrig träffats förrut och då blir det lite pirrigt innan man kommit igång. Därför är det bra med musik och en mysig miljö med en upplättande drink. Letar du efter bröllopslekar så kan vi hjälpa dig med några tips som "den originella bröllopsgästen" eller "vem vet bäst".

ANNONS

Rekokollen

Borgeligt bröllop

Är det ett kyrkligt bröllops så används psalmer och är det ett borgerligt bröllop så är det mer enkelt och utan religösa inslag. Vill man ha ett anständigt förhållande och juridiskt avtal mellan varandra kan valmöjligheten mycket väl vara en en borgerlig vigsel. Många väljer det för att man redan gift sig kyrkligt någon gång tidigare i livet.Svenska kyrkan om vigseln

Den kyrkliga vigseln präglas av den kristna uppfattningen att äktenskapet är en Guds gåva och ett heligt förbund. Om man vill gifta sig i kyrkan ska man anmäla det till församlings- eller pastorsexpeditionen som ansvarar för bokningar av präst och kyrka. Det vanliga är sedan att paret före vigseln träffar vigselprästen för att samtal kring vigselns innebörd och gå igenom vigselgudstjänsten. Vigselgudstjänsten har en fast struktur, men det finns möjlighet att till viss del anpassa den efter sina önskemål. Ofta kan man påverka både valet av psalmer, böner och textläsning. Brudparet kan också fritt formulera löftena i samråd med prästen, förutsatt att de fortfarande innehåller avsikten att "älska varandra i nöd och lust tills döden skiljer dem åt". Att vigas i kyrkan kostar inget om man tillhör Svenska kyrkan och betalar kyrkoavgift. Kostnader för extra sång och musik kan dock tillkomma.

Text: Svenska kyrkan

ANNONS

             https://track.adtraction.com/t/t?a=1166656869&as=1042716962&t=2&tk=1&epi=tillbrollop-vigselringar-albrektsguld&url=https://www.albrektsguld.se/artiklar/vigsel/