Bröllopsfotograf

Ett bröllopsfoto är viktigt för bröllopsparet. Att kanske föreviga vigslen eller kanske ett underbart foto på bruden eller brudgummen i en vacker natur. Vi visar gärna upp vår bröllopsdag på bästa plats i våra hem och då är det viktigt att det är ett bra foto att visa upp. En del väljer svartvita foto andra färg men som ser charmigt gamla ut. 

Bröllopsfotografi

Att välja rätt bröllopsfotograf är inte alltid lätt. Där kan man behöva lite tips innan man börjar leta efter fotograf. Vad skall man tänka på. Vad betalar man för?

Bröllopsfotografen är väl nästan den viktigaste fotografen man väljer om man ser till livets olika skeden. Visst är ett foto när man fyller 50 år eller konfirmeras viktigt men bröllopet cementerar ändå något som andas en ny tid. Oftast skall en ny familj byggas när det gäller yngre som gifter sig. Är man äldre och gifter sig så visar man för omvärlden att nu är det vi två för evigt. Därför skall man titta på tidigare foto som fotografen tagit och även träffas för att känna om personen ifråga känns rätt. Bröllopsfotografen måste kunna få er att slappna av när ni skall ta ert viktiga bröllopsfoto.

Vad skall man tänka på när man väljer bröllopsfotograf?

Försök att träffa er fotograf någon månad innan bröllopet. Ni får då gå igenom hur ni vill att fotona skall se ut. Ni kanske vill att fotografen är med hela brölllopsdagen och tar foto. I så fall fråga pris på detta. Vill ni bara ha bilder i era bröllopskläder i fina miljöer så prata om det. Titta på andras bröllopsfoto online. Skriv ut exempelfoto och ta med er till bröllopsfotografen. Då får fotografen en bra bild över hur ni vill att ert bröllopsfoto skall se ut. Litar man helt på fotografen från början så kanske han eller hon har en ide om att ni skall stå i en lada och ni är osäkra och går med på detta. Sedan ett tag efter bröllopet så inser ni att ni skulle velat ha ett bröllopsfoto som var taget utomhus vid en bäck. Det är då ni ångrar att ni valde att lyssna på fotografen. Därmed inte sagt att man inte skall ta emot råd från fotografen. Det skall man. Det är ändå dem som kan det här med fotografi bäst men tänk på era krav innan så ni kan känna er nöjda med bröllopsbilderna även efter bröllopet.

Kompisen ska fotografera eller?

Om ni funderar på att använda en kompis som fotografera så måste vi rekommendera att överväga det noga. Vad händer om kompisen tar foto som ni inte alls blir nöjda med? Det kan vara jobbigt att gå och bära på att man är missnöjd med så viktiga foto som man kanske inte kan ta upp med sin vän. Kompisen kanske t o m snackar om det alltid och ni kan inte säga att ni blev jättemissnöjda. Hur länge klarar ni att hålla det inom er? Alltså det är värt att fundera på om kamratskapet inte är viktigare än de pengarna som ni kan tjäna in.

Vad skall man tänka på när man skall ta bröllopsfoto?

Vilka olika uppställningar vill ni själva ha med i fotogalleriet. Brudgum står bakom brud? Kanske Brudgum bär bruden? Fundera på vad ni skulle vilja göra. Ska ni ta foto utomhus på bröllopsdagen så glöm inte att ta med skor som tål att gå i mjuk mark eller dynga. Inte snyggt med dynga på bröllopskorna. GLÖM INTE paraply ifall det regnar. Katastrofen är ett faktum annars. Besök platsen själva några dagar innan för att gå igenom era ideér. Kom med förslag på platser ni vill fotografera och se till att förankra det med bröllopsfotografen. Om ni gillar sånt som ingen annan gjort så ta upp det. Kanske fotograferas på ett tak med massor av tak i bakgrunden. Under vatten , i ett flygplan, på väg upp i en luftballong. Ja ni bestämmer. Be någon följa med som hjälper er att bära olika prylar som behövs till fotot. 

Bröllopsfotograf

Skriv konrakt med bröllopsfotograf

Be fotografen om att ni vill skriva ett kontrakt när ni väl bestämt er för vilken bröllopsfotograf ni vill ha. Viktigt för att boka upp dagen och tidpunkter som fotografen behöver vara tillgänglig för er. Bestäm även vilka olika sorters bilder ni vill ta och hur många bilder ni vill beställa efteråt. En del fotografer låter en titta någon dag efter på bilderna och då välja ut hur många foto man vill ha. Priset avgör dock för en del. Det blir oftast dyrare ju fler bilder man väljer. Fråga även om fotografen har någon backup fotograf om dem blir sjuka på bröllopsdagen. Kolla gärna upp den fotografen också för att känna om den personen känns rätt. Gör det inte det be om att få en annan ersättare vid ev. sjukdom. Skriv in priset på fotografens jobb eller antal bilder och pris.

Att välja fotograf till bröllop?


Bröllopsfotograf
Är du en fotograf som tar bröllopsfoto så hör av dig.
Vi tar med er i vår lista på Bröllopsfotografer. Vi skall samla fotografer från olika städer och byar i Sverige. Kravet är att ni har en webbsida online med information och att ni har en samarbetslänk till oss på er Facebook, webbsida, blogg. En annonsbanner fungerar också.